Opći Uvjeti


Opći Uvjeti


 


KVALIFIKACIJE VOZAČA: Minimalna dob je 21 godina. Potrebna je valjana vozačka dozvola koju Vozač posjeduje najmanje jednu (1) godinu. Vozač mora imati valjanu kreditnu karticu koju Dobavljač prihvaća za sve potrebne iznose prije autorizacije i podmirivanje konačnih troškova najma.

NAKNADA ZA MLADE VOZAČE: Vozačima mlađim od 25 godina određena je nadoplata od 10 € po danu (max. 3 dana).

PREKORAČENJE RAZDOBLJA NAJMA: Na kraju razdoblja najma Firefly odobrava kašnjenje povrata vozila od 29 minuta bez naknade. Nakon toga, najmoprimac mora platiti naknadu za najmanje jedan puni dan najma.

RANI POVRATAK / PRODUŽENJE NAJMA: No Nema povrata za neiskorištene dane najma / vrijednost vaučera. Produženje najma u tijeku potrebno je dogovoriti direktno s Firefly Hrvatska najmanje 48 sati prije namjeravanog / rezerviranog isteka najma, a naplaćuje se prema važećoj maloprodajnoj tarifi.

NAKNADA ZA OTKAZIVANJE / NAKNADA ZA NEPOJAVLJIVANJE: In Dobavljač ima pravo, u slučaju da se kupac nije pojavio ili otkazao najkasnije 24 sata prije preuzimanja, naplatiti klijentu naknadu za kasno otkazivanje / nepojavljivanje za iznos od 1 dana ili 30 eura, ovisno o tome koja je cijena viša. "Non Show" je na snazi ako kupac nije prikupio vozilo u roku od jednog (1) sata od rezerviranog vremena / datuma, osim ako ne postoji kašnjenje putovanja (s obzirom na to da su navedeni broj leta i / ili detalji putovanja navedeni prije dolaska u poslovnicu).

ODGOVORNOST TREĆOJ STRANI: Basic Osnovno osiguranje uključuje ograničeno pokriće za tjelesne ozljede kod osoba koje nisu vozač do EUR 5,6 mil te za štetu na imovini do EUR 1,1 mil na svemu što nije vozilo Firefly.

OGRANIČENJA VOŽNJE: Vehicle Vozilo se ne smije voziti preko bilo koje hrvatske granice bez prethodnog pismenog odobrenja Fireflya Hrvatska, osim ako prelazi granice Hrvatska - Bosna i Hercegovina na glavnoj cesti A8 (ruta E65) između Splita i Dubrovnika. Nepoštivanje ovih ograničenja poništava sve police osiguranja i kupac je u potpunosti odgovoran i odgovoran u slučaju krađe, nesreće, oštećenja na vozilu i bilo kakvih posljedica.

PREKOGRANIČNA NAKNADA: Svim vozilima, osim luksuznih kategorija, dopušteno je putovanje u inozemstvo pod posebnim uvjetima i samo na zahtjev lokalne Firefly poslovnice. Zahtjev se mora izvršiti 5 dana prije datuma preuzimanja najma, a cijena je 40 €.

NAKNADA ZA PUTOVANJA NA OTOK / TRAJEKT: Ako klijent vozi automobil na trajektu, kupovina naknade za putovanje Island / Ferryboat obvezna je i košta 2 eura / dan. U slučaju da klijent ne kupi ovaj proizvod i to dovede do oštećenja automobila na trajektu, sve ostale zaštite su nevažeće i kupac će biti odgovoran za štetu..

PROMETNE KAZNE: Prometne kazne plaća iznajmljivač. Ako ne, Firefly će ih platiti i kupcu naplatiti cjelokupni iznos saobraćajne kazne plus naknadu za administrativne nezgode, 40 € po slučaju, kako bi pokrio sve administrativne troškove..

OTKUP ODGOVORNOSTI ZA ŠTETU NA VOZILU (CDW): The Odgovornost iznajmljivača za štetu na iznajmljenom vozilu može se umanjiti, pod uvjetom da se ne krši hrvatski Zakon o prometu, na minimalnu naknadu od 1000 € za grupe A, B, 1.300 € za grupa C, plaćanjem 20 i 26 € dnevno. Oštećenja na donjoj strani automobila, kotači i gume ili gubitak ključeva / dokumenata o automobilu nisu obuhvaćeni.

SUPER - OTKUP ODGOVORNOSTI ZA ŠTETU NA VOZILU (SCDW): Može se prihvatiti tek nakon prihvaćanja (CDW) i iznajmljivač može smanjiti gornju odgovornost na minimalnu naknadu od 450 € za grupe A, B, 600 € za grupa C, kupnjom dodatnog dnevnog pokrića, tj. dodatnim plaćanjem 13 i 20 € dnevno. Odgovornost se ni u kojem slučaju ne može ograničiti ili otkazati zbog djelomične krađe, gubitka dijelova, pribora, dokumenata, oštećenja guma i bilo kojeg drugog dijela na podvozju vozila.

THEFT PROTECTION (TP): Odgovornost iznajmljivača za krađu može se smanjiti na 1.100 € za grupe A, B, 1.300 € za grupa C, plaćanjem 10 i 13 € po danu

OSIGURANJE OSOBNE NESREĆE (PAC): For a daily charge of €7, it insures driver and passengers in case of an accident involving rented vehicle. Amounts insured are in accordance with valid terms and conditions of the insurance company.

ADMINISTRATIVNE NAKNADE U SLUČAJU ŠTETE (IAF): U slučaju nezgode zbog odgovornosti iznajmljivača, iznajmljivač je dužan platiti Fireflyu nepovratnu naknadu u iznosu od 50 eura za pokrivanje administrativnih troškova.

POLITIKA GORIVA / NAKNADA ZA GORIVO: For Za najam od 1-2 dana, kupac treba vratiti automobil s istom količinom goriva kao što je prikazano u trenutku preuzimanja. U slučaju da ga kupac vrati s manjom količinom, kupcu će se naplatiti vrijednost goriva koje nedostaje. Uz to, primijenit će se i naknada za usluge dopunjavanja goriva koja danas iznosi 30 eura.

Za trajanje najma od tri (3) dana, kupac je dužan unaprijed platiti trošak količine goriva koja se nalazi u spremniku iznajmljenog automobila u trenutku preuzimanja. Nakon povratka automobila - i to samo u ovom trenutku - kupac može zatražiti povrat novca u tom vremenu s gorivom u spremniku. U ovom slučaju, ako je količina goriva u spremniku manja od one koju je kupac platio, tada će se primjenjivati ​​Naknada za dolivanje goriva koja danas iznosi 30 eura. Svaki povrat sredstava bit će obrađen putem kupčeve kreditne kartice.

Cijena po litri korištenog goriva prosječna je cijena goriva za područje na kojem je automobil iznajmljen. Naknada za uslugu dolijevanja goriva iznosi 30 eura, dok Firefly zadržava pravo promjene u budućnosti bez prethodne najave. Svi povrati goriva, sporovi itd. Moraju se riješiti s Firefly osobljem u trenutku povratka vozila. Firefly neće razmatrati bilo kakve reklamacije nakon izdavanja konačne fakture. Letak s politikom goriva dostupan je u svim Firefly poslovnicma na pet jezika.

OSIGURANJE GUMA I VJETROBRANSKOG STAKLA: Osiguranje guma i vjetrobranskog stakla pruža zaštitu od posljedica oštećenja na gumama, vjetrobranskom staklu, bočnim prozorima i stražnjim prozorima plaćanjem 3,5 € za grupe A, B i C i 7 € za sve ostale skupine. Ako TGI ne bude prihvaćen, klijent će biti odgovoran za potpunu štetu na gumama, vjetrobranskom staklu, bočnim prozorima i stražnjem prozoru.

DJEČJE SJEDALICE: Uporaba dječjih sjedalica obavezna je u Hrvatskoj za djecu do 6 godina starosti. Firefly nudi sigurnosne sjedalice za djecu stariju od 6 mjeseci za sve kategorije vozila i na svim lokacijama. Nadoplata iznosi EUR 15 po danu, maksimalno EUR 45 po najmu. Jednosmjerni najam dozvoljen je unutar Hrvatske i izvan nje bez dodatne naknade za opremu. Ako je oprema izgubljena ili oštećena, iznos najma uvećat će se za EUR 150.

DODATNI VOZAČ: Naknada za svakog dodatnog vozača iznosi EUR 12 po danu, maksimalno EUR 120 po najmu.

GPS: Naplaćuje se dodatna naknada od EUR 10 po danu, maksimalno EUR 100 za svako razdoblje najma.

NAKNADA ZA ZIMSKU OPREMU: Obavezna naknada u razdoblju od 15. studenoga do 15. travnja.

JEDNOSMJERNI NAJAM: Jednosmjerni najam je najam koji počinje na jednoj lokaciji, a završava na drugoj. Domaća naknada za jednosmjerni najam između svih poslovnica unutar republike Hrvatske iznosi 300 EUR, unutar istog grada (zračna luka – centar grada) nema naknade. Međunarodna naknada za jednosmjerni najam također postoji ali podliježe raspoloživosti pa se procjena troškova šalje na zahtjev.

RAD IZVAN RADNOG VREMENA: Noćna usluga dostave / prikupa vozila van radnog vremena naplaćuje se 50 eurae.

POREZI: Sve navedene naknade i troškovi podliježu porezu na dodanu vrijednosti i ostalim lokalnim taksama.

RASPOLOŽIVOST: Firefly zadržava pravo izdavanja drugačijeg modela vozila od onog koji je prvobitno bio rezerviran s time da je tip modela ekvivalentan ili bolji.

VALUTA: Svi su iznosi navedeni u EUR/eurima samo informativno i za plaćanje predujma. Naknade se naplaćuju u poslovnici najma u kunama/HRK po tečaju Hrvatske narodne banke.

 
 
 
© Autotehnica Fleet Services d.o.o.
All Rights Reserved.