Opći Uvjeti


Opći UvjetiDODATNI VOZAČ: Naknada za svakog dodatnog vozača iznosi EUR 10 po danu, maksimalno EUR 30 po najmu

DOB: Kategorije vozila A, B, C,  može unajmiti vozač stariji od 21 godinu uz naknadu za mladog vozača koja iznosi  EUR 10 po danu, maksimalno EUR 30 po najmu.

DJEČJE SJEDALICE: Uporaba dječjih sjedalica obavezna je u Hrvatskoj za djecu do 6 godina starosti. Firefly nudi sigurnosne sjedalice za djecu stariju od 6 mjeseci za sve kategorije vozila i na svim lokacijama. Nadoplata iznosi EUR 15 po danu, maksimalno EUR 45 po najmu. Jednosmjerni najam dozvoljen je unutar Hrvatske i izvan nje bez dodatne naknade za opremu. Ako je oprema izgubljena ili oštećena, iznos najma uvećat će se za EUR 150.

DOSTAVA / PREUZIMANJE VOZILA: Firefly nudi uslugu dostave/preuzimanja vozila. Međutim, ta mogućnost nije dostupna ako se rezervacija obavlja putem interneta. Za obavijesti i/ili rezervacije molimo kontaktirajte rezervacijski centar.

OTKUP ODGOVORNOSTI ZA ŠTETU NA VOZILU (CDW): Umanjuje vašu financijsku odgovornost za štetu na vozilu Firefly osim u slučaju krađe, pokušaja krađe ili vandalizma, pod uvjetom da se vozilo koristilo u skladu s uvjetima ugovora o najmu. Svaki najam podliježe plaćanju NWE franšize u slučaju štete na Firefly vozilu tijekom razdoblja najma – podaci su prikazani u sljedećoj tablici.

Za kategorije A, B

Učešće od EUR 1500

Za kategorije C

Učešće od EUR 2000


U slučaju štete na vozilu naplaćuju se dodatni administrativni troškovi u iznosu od EUR 15. Trošak ove franšize možete izbjeći plaćanjem druge naknade; molimo proučite mogućnost otkupa franšize - učešća u šteti (SCDW). Ako se za pokriće odlučite osloniti na svoju kreditnu karticu, preporučamo vam da se prije nego što odbacite mogućnost korištenja naših dodatnih osiguranja dobro upoznate s uvjetima pokrića koje pruža vaša kartičarska kuća.

VOZAČKA DOZVOLA: Vozač mora dati na uvid nacionalnu vozačku dozvolu izdanu najmanje godinu dana prije dana početka najma. Potrebno je posjedovati i međunarodnu vozačku dozvolu osim ako je vozačka dozvola izdana u jednoj od zemalja članica Europske unije, u Srbiji, u Bosni i Hercegovini i u svim drugim zemljama koje izdaju vozačku dozvolu na engleskom jeziku i latiničnom pismu.

OGRANIČENJA I PREKOGRANIČNA NAKNADA: Firefly vozila ne mogu se voziti ni vraćati niti u jednoj afričkoj, azijskoj ili srednjeistočnoj zemlji. Molimo da za druge zemlje kontaktirate rezervacijski centar.Prekogranična naknada iznosi EUR 21 po danu, maksimalno EUR 42 po najmu, i primjenjuje se za vožnju vozila u najmu preko bilo kojeg hrvatskog graničnog prijelaza osim graničnog prijelaza između Hrvatske i Bosne i Hercegovine na A8 glavnoj prometnici (prometnica E65) između Splita i Dubrovnika, uz maksimalno trajanje prijelaza u Bosnu i Hercegovinu od 2 sata. 

NAČIN PLAĆANJA: Za sve kategorije vozila potrebna je važeća kreditna kartica a koju Firefly koristi za predautorizaciju iznosa kao i za plaćanje predujma te konačno plaćanje naknada za najam.

PREKORAČENJE RAZDOBLJA NAJMA: Na kraju razdoblja najma Firefly odobrava kašnjenje povrata vozila od 29 minuta bez naknade. Nakon toga, najmoprimac mora platiti naknadu za najmanje jedan puni dan najma.

POSTUPANJE U SLUČAJU KAŠNJENJA KOD DOLASKA: Ako rezervirate vozilo i navedete lokaciju preuzimanja, a ne dođete na lokaciju najmanje u roku od jednog sata nakon dogovorenog vremena preuzimanja (ili ako se poslovnica zatvori prije tog vremena, a u skladu sa svojim radnim vremenom), rezervacija će isteći. Međutim, ako dolazite avionom i Firefly-u ste dali podatke o letu (uključujući prijevoznika i broj leta), rezervacija će vrijediti do jedan sat nakon slijetanja zrakoplova. U slučaju kašnjenja leta, a novo vrijeme slijetanja je izvan radnog vremena podružnice, podružnica će ostati otvorena ako je prijevoznik izdao obavijest o kašnjenju te o novom vremenu dolaska. Ako imate članstvo u Firefly #1 Club Gold, razbolje preuzimanja u navedenim se slučajevima produžuje na dva sata.

JEDNOSMJERNI NAJAM: Jednosmjerni najam je najam koji počinje na jednoj lokaciji, a završava na drugoj. Domaća naknada za jednosmjerni najam između svih poslovnica unutar republike Hrvatske iznosi 300 EUR, unutar istog grada (zračna luka – centar grada) nema naknade. Međunarodna naknada za jednosmjerni najam također postoji ali podliježe raspoloživosti pa se procjena troškova šalje na zahtjev.

RAD IZVAN RADNOG VREMENA: Obavezan je podatak o broju leta. Svi letovi prije 24.00 (ponoć) će se dočekati. Rezervacije se moraju primiti tijekom radnog vremena poslovnice. Gotovina nije prihvatljiv način plaćanja. Preuzimanje vozila može se obaviti izvan radnog vremena za sve kategorije vozila, ali tu uslugu se ne može rezervirati putem interneta. Molimo obratite se rezervacijskom centru. Naplaćuje se naknada za rad izvan radnog vremena u iznosu od EUR 25 po najmu.

PRIJENOSNI UREĐAJ ZA NAVIGACIJU: Firefly nudi prijenosni navigacijski uređaj kao vodič po prometnicama koji daje upute za vožnju do mnogih odredišta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Sloveniji i Crnoj Gori putem LCD video zaslona u vozilu i računalno generiranih glasovnih uputa. Navigacijski sustav je raspoloživ na svim lokacijama Fireflya i za sve kategorije vozila. Naplaćuje se dodatna naknada od EUR 10 po danu, maksimalno EUR 100 za svako tridesetodnevno razdoblje najma.

GORIVO: Za najam u trajanju od 3 dana ili više, klijent mora dati akontaciju za trošak količine goriva koje je u spremniku u vrijeme preuzimanja vozila. Nakon povrata vozila, i to tek tada, klijent može zatražiti povrat sredstava u vrijednosti preostalog goriva u spremniku. Ako je količina goriva u spremniku pri povratu manja od količine goriva za koju je klijent platio akontaciju kod preuzimanja vozila, naplaćuje se servisna naknada od EUR 18.

OTKUP FRANŠIZE-UČEŠĆE U ŠTETI (SCDW): Ukoliko je vozač unaprijed odabrao otkup odgovornosti za štetu na vozilu (CDW) i otkup odgovornosti za krađu vozila (TP) ili ako to uključuje njegova rezervacija, možda će željeti odabrati i dodatnu zaštitu tj. otkup franšize-učešće u šteti (SCDW), kako bi umanjio već ograničenu odgovornost u slučaju štete ili krađe Hertz vozila, njegovih dijelova i opreme, uključujući gubitke koji nastaju zbog sudara, vandalizma, krađe ili pokušaja krađe, pod uvjetom da je vozilo korišteno u skladu s uvjetima ugovora o najmu. Otkup franšize-učešće u šteti u ponudi je u većini poslovnica, ali se može sklopiti samo pri preuzimanju vozila i to uz dodatnu naknadu od:


Kategorija vozila

Cijena po danu

A, B

EUR 8.00

C EUR 12.00


Otkup franšize-učešće u šteti ne pokriva:

• gubitak ključeva ili dokumenata vozila;
• spaljeno kvačilo;
• oštećenja na gumama, oštećenja ili gubitak naplataka ili poklopaca;
• oštećenja na šasiji zbog vožnje na neasfaltiranim cestama;
• oštećenja nastala zbog nedostatka ulja ili uporabe pogrešnog goriva;
• oštećenja unutrašnjosti vozila ili druga oštećenja nastala zbog nemara vozača;
• oštećenja nastala zbog eksplozije, miniranja ili namjernog zapaljenja;
• oštećenja nastala zbog utjecala alkohola ili droge; oštećenja koja je načinio neovlašteni vozač. 

ZAŠTITA OD KRAĐE (TP): Zaštita od krađe dodatna* je usluga koja, ako se za nju odlučite, smanjuje vašu financijsku odgovornost za gubitak ili oštećenje vozila Firefly zbog krađe, pokušaja krađe ili vandalizma, uključujući dijelove i dodatke vozila, pod uvjetom da se vozilo koristilo u skladu s uvjetima ugovora o najmu. *Zaštita od krađe (TP) može biti obavezna ili uključena u neke ugovorne ili preferencijske cijene. Ako ne prihvatite zaštitu od krađe (TP), plaćate odbitni iznos na temelju tablice. Bez obzira na to je li zaštita od krađe prihvaćena ili uključena, svaki najam uključuje NWE franšizu za koju ste odgovorni u slučaju štete ili gubitka vozila Firefly tijekom razdoblja najma, a prema tablici koja je prikazana ranije u tekstu.

ODGOVORNOST TREĆOJ STRANI: Osnovno osiguranje uključuje ograničeno pokriće za tjelesne ozljede kod osoba koje nisu vozač do EUR 5,6 mil te za štetu na imovini do EUR 1,1 mil na svemu što nije vozilo Firefly.

PROMETNE KAZNE: Naplaćuje se administrativna naknada od EUR 32 po prometnoj i parkirnoj kazni.
 
NAKNADA ZA ZIMSKU OPREMU: Obavezna naknada u razdoblju od 15. studenoga do 15. travnja. Naknada iznosi EUR 5 po danu, maksimalno EUR 50 po najmu.

RASPOLOŽIVOST: Firefly zadržava pravo izdavanja drugačijeg modela vozila od onog koji je prvobitno bio rezerviran s time da je tip modela ekvivalentan ili bolji. 

POREZI: Sve navedene naknade i troškovi podliježu porezu na dodanu vrijednosti i ostalim lokalnim taksama. 

VALUTA: Svi su iznosi navedeni u EUR/eurima samo informativno i za plaćanje predujma. Naknade se naplaćuju u poslovnici najma u kunama/HRK po tečaju Hrvatske narodne banke.

 
 
 
© Autotehnica Fleet Services d.o.o.
All Rights Reserved.